Het Eigendom Anders Festival
11 september 2024

Ontmoet Arjan

Eigendom Anders krijgt opnieuw een cadeautje… Een plek waar ze mag verschijnen als festival in 2024.

De verwachte onderwerpen op het Festival van 2024

Grond & Vastgoed

Als de grond van ‘zichzelf’ zou zijn, dan bewegen we naar een grotere kansengelijkheid toe.  Hetzelfde geldt voor vastgoed. Welke ontwikkelingen zijn hier? Verhalen en uitwisselingen.

Vormen & structuren

Steward-ownership, een bedrijf ‘van zichzelf’, drievoudig eigenaarschap, kapitaalneutralisatie, rentmeestervennootschap. Hier gaan we in gesprek over de vormen en structuren. Wat is jouw vraag erover?

Geld

Heeft geld een kleur? Bestaat er zoiets als vrij schenkgeld? Wat betekent investeren eigenlijk? En wat IS geld in wezen? En: Hoe kan authenticiteit en kwetsbaarheid ruimte krijgen in de wereld van investeren en financieren?

Succes en groei

Als we denken aan ‘Eigendom Anders’ kun je dan nog wel denken aan normale termen van succes en groei? Hoe maak je succes beleefbaar, als je het niet meer in geld uitdrukt?

Wat is jouw vraag? Stuur hem op!

Ervaringsplein

Ondernemers vertellen over hun reis, of wisselen ervaringen uit. Kunnen we misschien ook perspectieven krijgen uit de zorg? En misschien van hoe de wereld van AI en eigendom in elkaar zit? Een perspectief van de kledingbranche?

Maak mij mee (mogelijk)

In voorgaande jaren is gebleken dat Eigendom Anders echt nog afhankelijk is van schenkgelden. Help jij mij mee? Dat kan met geld: maak een schenking over naar https://bunq.me/eigendomanders

 

Eigendom Anders is een stichting i.o. Je ontvangt enkele weken later een donatie-bevestiging. 

Zet wel svp je mailadres bij je mededeling, om je de bevestiging te kunnen sturen.

 

Je kan mij ook mogelijk maken met jouw capaciteiten of jouw producten of diensten. Ik heb mezelf als intentie gesteld dit jaar zoveel mogelijk met meemakers te bewerkstelligen, ik zoek dus voor al het mogelijke ‘schenkingen’…. Eten, drinken, techniek, kunsten, arbeid etc. 

 

Binnenkort maak ik een openbaar lijstje.

 

 

Zo zag het vorige festival eruit

IMG_4811
IMG_4870
IMG_4837
IMG_4896
IMG_4858
IMG_4834
IMG_4861
IMG_4847
IMG_4726

Deelnemers' feedback van vorige edities

Wat een verademing om met gelijkgestemden van gedachte te wisselen. Ik voel al zo lang dat het anders kan. En deel binnen het bedrijf regelmatig idealistische gedachten. Die werden vaak al snel gezien als nobel maar ondenkbaar. Hoe verder ik kom, hoe meer ik echter zie dat het allemaal écht mogelijk is. Eigendom Anders was daar een dikke vette bevestiging van. Want ja… hart/missiegedreven ondernemen met geld als stuwende ipv belemmerende kracht. Het is écht mogelijk. Dat geeft mij veel hoop voor de toekomst. Zeker ook omdat er al veel meer mensen anders over denken en mee bezig zijn dan ik dacht.

Op ‘Eigendom Anders’ heb ik, mede dankzij de workshop van Tim, mogen ervaren hoe ‘eigenaarschap van jezelf’ de basis is voor het nieuwe eigendom en hoe fundamenteel anders dat is. Eigenaar te zijn van alles wat in je leeft, van je werk en je missie – en dat dan in dienst van een gezamenlijke missie… wat een feest! Ook een heel fundamentele ervaring: hoe je juist dankzij dit ‘samen’ jezelf kunt zijn

Meer terugkoppelingen van deelnemers van vorige edities

Van de verslaggeefster die op het festival 2023 was

Zij waren erbij...