Van kaartverkoop naar meemakers-balansen

Ik stop met de ticket-verkoop. Het voelt niet meer kloppend. Zoveel mensen die waarde komen brengen, en dat zijn toch hopelijk ook weer dezelfde mensen die ook waarde komen halen. Hoe moet ik nou aan de ene kant prijzen ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk zijn, en aan de andere kant de zogenoemde ‘experts’ gaan betalen? En hoeveel dan? Terwijl deze experts misschien juist mensen ontmoeten die vervolgens hun klanten worden…?

 

Uitwisselen begint in elkaar door te lopen. Ik raak de draad kwijt. Ik wil niet meer in het midden staan van die overwegingen, over: wat is de juiste prijs.

Ik stop hier dus mee.

Ik wil investeren in de relatie, ik wil investeren in het ontwikkelen van de prijsvorming. Ik wil experimenteren met hoe ‘eigendom’ anders kan, in een wereld waarin we zichtbaar maken wat echte waarde wordt, als het aandeelhouderschap wordt omgevormd. Ik wil experimenteren hoe ‘waardebepaling’ voelt, als we dit proces gezamenlijk gaan doormaken.

 

Hoe gaat dit eruit zien?

Iedereen betaalt vooruit! Echt iedereen!

Je kan je intentie tot ‘mee-maken’ uitdrukken door een ‘voorschot’ te betalen van 62,50 (dit is inclusief 21% btw). Dat kan hier.

(Ok, er is één uitzondering: als mensen dit bedrag niet kunnen opbrengen, maar er wel willen zijn, dan mogen ze altijd contact met me opnemen….)

Dat bedrag is een soort garantie dat de meest minimale kosten gedekt zijn.

Als mee-maker krijg je vervolgens op een zeker moment een balans. Op die balans zie je o.a. een beeld van de kosten van het geheel van Eigendom Anders. Daaruit volgt een gewenste minimale omzet en een gewenste omzet.

 

En dan krijg jij de gelegenheid tot het invoegen van jouw eigen balans.

  • Wat kom je brengen? En kun je dat in geld uitdrukken? En heb je dat geld ook nodig, of kun je nog wat schenken?
  • Wat kom je halen? En kun je dat in geld uitdrukken? En heb je dan ook dat geld, of wil je het op een andere manier verrekenen?

Gedurende de dag kun je gaan voelen: is me dat gelukt? Ontving ik meer dan ik dacht? Of juist minder?

Op het Eigendom Anders Festival open ik het “Gezondhoudscentrum” en lopen er waardebepalers rond, die op een aantal gezette momenten in de dag iedereen om hun ‘resultaat’ gaan vragen, deze balansen op te halen en dan ook direct met je afrekenen. Of krijg je misschien juist geld terug? (In dat laatste geval moeten we even wachten tot we weten hoeveel er in het geheel is opgehaald, om te weten hoeveel we daadwerkelijk aan je kúnnen terugbetalen)

Het resultaat van het geheel zal bij het Gezondhoudscentrum gedurende de dag ‘live’ zichtbaar gemaakt worden. In dat licht wordt na het festival een eind-afrekening gemaakt en overschotten worden passend verdeeld.

 

Dit is echt ontzettend spannend….

Wat als ik dan niet genoeg ophaal?

Wat als mensen niet met me in gesprek willen hierover?

Wat als mensen dit te complex vinden en überhaupt niet meer willen komen?

Wat als er niemand komt?

Kan en mag dit wel?

Angst. Eng. Kwetsbaar. Spannend.

Maar ik kan simpelweg niet meer terug.

Ik wil namelijk dat jij eigenaarschap kan nemen van jouw waarde-bepaling van het Eigendom Anders Festival, en daarmee ook het onderzoek naar mijn financiële gezondheid doen, en mijn gezondheid meedragen!