Ik heb een vraag over geefgeld…

Van Yvonne Gerner:

 

Ik heb een vraag over geefgeld. Geefgeld werkt als het vrij is.

Het schenkgeld van het postkoloniale tijdperk aan Afrika was niet vrij, maar gebonden aan voorwaarden van de gever. Het veranderde in het tegenbeeld van waar het voor nodig was. Dat heeft de huidige situatie in West Afrika mede veroorzaakt.

Mijn vraag: Geefgeld heeft wel een voorwaarde… er moet een relatie zijn, een wederkerigheid. Of niet?

 

Yvonne is oprichtster en chef de bureau van Stichting Rondom Baba.

 

 

Vraag van Jennifer hierbij aansluitend:

Beïnvloedt vrij schenkgeld niet sowieso je handelen, alleen al de stap om schenkgeld te zoeken en vervolgens te ontvangen? Bestaat er wel zoiets als “vrij” schenkgeld? Heeft geld niet altijd een “kleur” die op één of andere wijze doorwerkt in een initiatief?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *