Jennifer Benson

Eigendom Anders | Economy Transformers

Eén reactie

  1. Beste Jennifer,

    Ik benader je met een hulp- of meedenkvraag over wooncoöperaties. Bij het EigendomAndersFestival waren mensen van de wooncoöperatie De Torteltuin aanwezig. Ikzelf ben van wooncoöperatie Stroom; als alles uiteindelijk tóch lukt worden wij als wooncoöperaties buurtgenoten op Centrumeiland, Amsterdam. Echter hebben wij, en enkele andere Amsterdamse wooncoöperaties, allemaal hetzelfde probleem: we hebben een kavel toegewezen gekregen van de gemeente, maar het lukt niet de begroting sluitend te krijgen. Het wooncoöperatiebeleid is geschreven in andere tijden; nu zijn bouwkosten en rentes hoger en leningsmogelijkheden kleiner. Misschien is het een te lang verhaal om nu hier al uit te leggen.

    We vroegen ons af of we de ‘wooncoöperatie-impasse’ aan jou en je platformgenoten mogen voorleggen, met de vraag of jullie mogelijkheden zien om mee te helpen deze coöperatieve woonbeweging op weg te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *