Hoe koppel je macht los van kapitaal?

Gesteld door Frank van Beuningen

Eén reactie

  1. Dag Frank,
    Naar mijn inzicht is macht niet direct gekoppeld aan kapitaal. Vanuit zichzelf geeft kapitaal de bezitter de mogelijkheid om tegenwaarde te bieden aan degene die iets waardevols voor je doet. Macht ontstaat door de armoede van anderen. Alleen door armoede kan de vraag naar geld zo groot worden dat de bezitters van geld er macht mee kunnen uitoefenen. Armoede is natuurlijk relatief. ook iemand met veel bezittingen kan armoede ervaren wanneer hij meer wil hebben of door omstandigheden meer nodig heeft.

    Bij macht gaat het er dus om dat de bezitter van geld die macht niet moet gebruiken maar zich moet verdiepen in de noden van degene die vraagt om geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *